diumenge, 23 d’octubre del 2011

LA TRIPLE “R” DEL JEP


Aquest cap de setmana els monitors de l'esplai Movi Poblenou han anat a la casa de colònies El Pinatar a Gualba (Barcelona) per celebrar el JEP (Jornades Educatives i Pedagògiques).

Aquestes jornades es realitzen de manera anual i estan pensades per xerrar sobre temes relacionats amb l'esplai, el funcionament dels grups i potenciar la cohesió entre el grup de monitors, però en aquesta edició el tema estrella va ser la triple “R”. Aquesta idea anava dirigida a tractar temes clau com la reutilització de recursos, el reciclatge de informació i la reducció de problemes. Les encarregades d'organitzar totes les activitats realitzades en les jornades van ser les directores de l'esplai i van comptar amb la col·laboració d'un ex-monitor de l'esplai que finalment no va poder assistir a la trobada.
Les jornades van començar després de sopar i es van realitzar diferents tipus de jocs per introduir noves idees i ampliar recursos per a les activitats amb els infants. Es va dividir el grup i es van crear diferents equips que van haver de preparar proves per a diferents franges d'edat. Un cop preparades s'havien de posar en pràctica amb el grup i finalment fer una valoració per veure que se'n podia extreure i aprofitar per a futures activitats amb els nens i nenes de l'esplai.

Diumenge al matí es va reprendre el JEP i seguint amb el mateix sistema es van crear diferents grups de monitors. En aquesta segona part els equips van haver de representar situacions en les quals hi poguessin sorgir conflictes i poder trobar solucions efectives. També es van proposar noves maneres per aconseguir integrar bé a tots els nens i fer desaparèixer les típiques etiquetes de nen conflictiu, nen passiu, nen solitari, entre altres. I així fer que tots els nens quan vinguin a l'esplai gaudeixin al màxim, facin amics i aprenguin coses noves.
Aquestes jornades són molt útils ja que a banda d'augmentar la capacitat per crear noves activitats els monitors tornen a sentir-se com a nens és un moment d'esplai per a monitors, el qual lògicament també ajuda a entendre millor els infants i a traslladar-se i recordar moments viscuts com a nens de l'esplai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada